DJD

De Jongens Driest spelen krachtige en groovende jazz gebaseerd op wereldliederen uit klezmer en balkan tradities, Afrikaanse highlife en latijns-Amerikaanse muziek. De drie blazers [Janfie van Strien (1969)- sopraansax, Arno Bakker (1968)- sousafoon en Joop van der Linden (1966)- trombone] weten met een geheel eigen geluid te boeien, en klinken bij tijd en wijle als een volledig orkest. Het trio wordt gekenmerkt door een bijna telepatische interactie, gecombineerd met een goedgemutste aanpak. Hun sterke spel gecombineerd met een liefde voor vele muziekstijlen van rond de wereld, maakt De Jongens Driest tot een eclectische brass band.

De Jongens Driest bereisden de Russische Wolga, Zuid-Afrika, Frankrijk, België, Italië, Ierland en Groot-Brittanië. Los van hun concerten als een trio hebben ze gespeeld met drummers (Michael Vatcher, Joost Lijbaart), koper- en rietblazers (Roy Paci, Matt Darriau, Ronald Snijders), zangers, stand up comedians en bands (the Buena Vista Social Club).

De Jongens Driest speelden op het North Sea Jazz Festival, de Zomerjazzfiestour, het Bath International Festival of Music, Jazz à Mulhouse, Lowlands, in het Bimhuis en het Grand Theatre, tijdens Nederlandse Muziek Dagen en de Dutch Jazz Meeting. En nog veel meer. Op dit moment zijn er twee CD’s uitgekomen van het trio, en één van een kwartet met drummer Michael Vatcher, opgenomen door Radio Bremen.

De Jongens Driest onderzoeken hun (band)geluid en mogelijkheden. Afgelopen jaren resuteerde een project met nieuwe muziek voor een volledige fanfare (CWO) en jazztrio in een tour en een CD. In het kwartet Brothers In Time onderzoekt het trio nieuwe ideeën binnen het jazzidioom. Met het Con Tempo Stringquartet zochten ze naar een vorm binnen een klassiek kamermuziek septet. Voor de nabije toekomst wordt er aan een concertserie als kwintet gewerkt, met Michael Vatcher en Matt Darriau.

music

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!